RAVI

Ivar Christian Johansen er best kjent under artistnavnet Ravi (Ivar baklengs) En norsk programleder, musiker og artist. Han har utgitt en rekke store norske hits som blant annet låtene "Dødssøt" og "Tsjeriàu"

Send en uforpliktende forespørsel på RAVI!

Om RAVI

Sammen med Martin Horntveth startet han i 1994 bandet Jaga Jazzist. I bandet spilte han i starten trompet og bidrog med vokal og rap, før han etterhvert overtok som keyboardist. I 1999 ble han  med som keyboardist i bandet «Briskeby» I 2003 var han med som rapper på Folk & Røveres album Bagateller, og ble for alvor kjent gjennom sangen «Utadæsjælåplevelse» som ble en stor hit. Samme år begynte han å samarbeide med Anders Løvlieunder navnet «Ravi og DJ Løv». Fotograf: Jonathan Vivaas Kise

Han har som kjennetegn at musikkvideoene er tekstet. Tekstingen blir gjort på «ravisk», det vil si etter ren norsk uttale uten doble konsonanter, stumme vokaler og lignende. Han fikk i 2004 Norsk Målungdoms dialektpris for sin gode bruk av Vestfoldsdialekt. Ravi var programleder for serien Landeplage på NRK fjernsynet i 2007, 2008 og 2009. Høsten 2010 var han programleder for X Factor sammen med Guri Solberg. I 2011 var han programleder for Idol (TV-program) på TV2 og høsten 2012 var han programleder for TV3s Småbruket.

Etter ni år uten utgivelser ga han i 2015 ut singelen «Du, du, du, du du», som han sang sammen med Stella Mwangi, der Martin Horntveth er produsent. Han deltok på Hver gang vi møtes i januar 2016. Han slipper sitt neste album i løpet av 2016. Han er aktuell både med band på konsert og klubbscener og i soloformat bak pianoet på mindre scener. Som soloartist gjorde han flere norske sommerfestivaler i år med stor suksess. Når Ravi legger ut på turné i 2016, besøker rap’eren for første gang Norges kriker og kroker sammen med et ekte band. Nå er gamle og nye Ravi hits i størst mulig grad spilt med bassist, perkusjonist og keyboardister. Han setter seg også ned ved pianoet i løpet av konserten. Repertoaret består av høydepunktene fra hans karrière med Folk & røvere og Ravi & DJ Løv, i tillegg til splitter nye Ravi tekster.

Bandet med full besetning teller
– Ravi vokal og piano
– Marius «Mudman» Rypdal elektronikk, perkusjon, synth og vokal
– Kristina Moen Rousing elektrisk bassgitar, synth og vokal
– Ingrid Støylen Runde vokal, synth og perkusjon
– Rikke Normann vokal, synth og perkusjon
– Samt lydmann Tormod Friis Pettersen.

Ravi kan bookes:
– Som solo med piano
– Som solo med piano og DJ
– Med fullt band.

Video

Video 2

Miracle

Ta kontakt for en prat og vi skreddersyr deretter et uforpliktet konsept tilbud til deg og ditt firma. I samarbeid med deg skaper vi magi på deres neste arrangement!