Dag Sørås

Dag+Sørås+2017+-+Foto+Svein+Finneide-3

Radikal. Hardtslående. Ironisk. Kunnskapsrik. Utfordrende. Nominert til Stå Opp-Prisen 2007. Tildelt prisen for Årets Nykommer under Komiprisen samme år. Dette er Dag Sørås!

Dag Sørås prøvde seg første gang på stand-up scenen i 2002, i et siste desperate forsøk på å fange interessen til ei dame han likte. Planen virket. Siden da har han blitt anerkjent som en av de mest nyskapende og produktive komikerne her til lands, noe som har gitt han Komiprisen for årets nykommer i 2007, samt tre nominasjoner til bransjens egen Stå Opp-pris.

Sørås fikk sitt gjennombrudd som Håvard Lilleheies sidekick på talkshowet Showman i 2010, og han hadde samme året sin egen satiriske humorserie ”D-Dag” på VG Nett. Han har i tillegg gjort opptredener på alt fra I kveld med Ylvis til Roast fra Chat Noir, samt utallige radioprogram. Han var også hovedinnslaget under Showmans stand-up spesial som gikk på TV2 i januar 2011.

Kjennetegnet for nordlendingens humor er først og fremst brutal ærlighet, enten det kommer til hans syn på seg selv eller verden rundt seg. Dagsaktuelt og samfunnsrefsende materiale blandes sammen med observasjoner om alt fra egen psyke til familielivet, og selv om dette ikke nødvendigvis er humor som treffer alle, så er det desto mer givende for de som blir med inn i hans univers. Han har blitt kalt ”et glitrende lyspunkt på en ellers grå norsk standuphimmel” (Dagbladet), ”anarkisthumoristen som biter mest og oftest” (Aftenposten) og ”en av landets fremste scenekomikere” (Haugesunds Avis), mens klagemailene refererer til blant annet ”blasfemi” og ”grove krenkelser”. Sørås er derimot mer enn glad for å ta humoren til de som er uenige med han, og han har underholdt alt fra banker og soldater i Afghanistan til partiene Rødt og FRP.

Sørås begynner også å få et navn i utlandet, med regelmessige opptredener i Storbritannia, samt turneer i Skandinavia, Finland, Latvia, Island og Sveits. I 2010 satt han også som første nordmann opp sin egen helaftens forestilling på verdens største kunstfestival Edinburgh Fringe i Skottland. Samme året ble han håndplukket av den amerikanske komikeren Doug Stanhope til å være hans oppvarmer på Leicester Square Theatre i London en hel uke. Stanhope hadde i ettertid følgende å si om sin norske venn: «I’ve been quoting Dag Sørås bits to anyone who will listen since working with him in London. If he didn’t work in English as well, I’d suggest you learn Norwegian and then go see him. Just be sure he eats before you start feeding him drinks at 7 in the morning.»

Ta kontakt for booking av Dag Sørås

Kategori