Foredraget med Steinar Lyse blir av tilhørere beskrevet som underholdende, inspirerende og matnyttig.

Om Må jo bare le – Steinar Lyse

Kort sagt et underholdende og meningsfullt innspill på de fleste typer konferanser og seminar. Steinar sine to mest populære foredrag finner man info om nedenfor.

Foredrag 1: «Må jo bare le»

«Må jo bare le» er noe Steinar sier til seg selv opptil flere ganger om dagen. Han er glad for å kunne se det absurde og morsomme i situasjoner som andre kanskje ikke synes er like festlige. Smil og latter er viktig. Og Steinar er i den heldige situasjon å ha kunnet leve av nettopp smil og latter i flere tiår.

Det å jobbe som komiker er og blir et spesielt yrke. Noe samtlige av komikere har til felles. De har fått utlevert en egen, spesiell evne til å observere og gjenskape morsomme og underholdende episoder i dagliglivet.

Det Steinar synes er morsomt, samsvarer ikke alltid med det andre trekker på smilebåndet av. Heldigvis er vi mennesker forskjellige også når det gjelder humor. Men noe har vi tilfelles. Alle blir fra fødselen av utstyrt med smil og latter.

Smil og latter er – som vi alle vet – tegn på at folk trives. De menneskene du smiler og ler samme med er dine beste venner og kolleger. Dessuten er det sammen med nettopp disse menneskene du oppnår gode resultat.

Hva gjør du for å skape smil og trivsel på din arbeidsplass? Hva bidrar du med slik at dine kunder, samarbeidspartnere og kolleger får ”En fin dag”? Hva gjør du for at kunder og kolleger ønsker å samarbeide med nettopp deg? Hva med ditt og bedriftens omdømme?

De du smiler, ler og har det morsomt sammen med er dine beste kolleger – de du kan stole på – både i medgang og motgang. Foredraget ”må jo bare le” tar utgangspunkt i boka med samme navn.

Foredrag 2: «Bli bedre på deg selv»

Formålet med foredraget er nettopp at du skal få lyst til å bli en enda bedre og hyggeligere person å jobbe sammen med.. Du skal bli en som både utfordrer og inspirerer de du jobber sammen med. Uansett hva du jobber med.

Hvor mange ganger til dagen sier du ”Ha en fin dag”  ? Hvis du virkelig ønsker at dine kunder og medarbeidere skal få en fin dag må du starte med deg selv. Det er bare DU som kan gjøre noe med trivselen på arbeidsplassen. Du skal være med å lage en fin dag på jobben.

Tenk deg litt om. Hva bidrar du med ? Er du flink til å verdsette dine medarbeidere ? Hva tror du folk mener om deg ? Hva er ditt omdømme ? De fleste firma jobber for å få et bra omdømme. Hvordan jobber du med ditt omdømme ?

Ikke kast bort penger på trivsel
For å trives må du drive med noe du liker og noe som også gir deg mening. Lyse sier i sitt foredrag at det er på høy tid at trivselen på arbeidsplassen blir prioritert. Stress, utbrenthet og mangel på motivasjon skyldes ofte mistrivsel. Men det nytter lite å bruke penger på dyre kick-off, firmaturer o.l og håpe at fra nå  av blir det trivsel på jobben.

Det trenges trening og oppfølging også når det gjelder trivsel ellers kan penger brukt på ulike firmatilstelninger – bli penger rett ut av vinduet.
Det meste er opp til deg selv. Det er bare du som kan gjøre noe med trivselen. Hvis du og alle andre går og venter på noe skal skje, skjer det absolutt ingenting.

Gjør noe med deg
Å mangle humor er å mangle ydmykhet. Humor er et glimrende verktøy til å skape trivsel og god kommunikasjon. Det er viktig å ta vare på humoren, og ikke minst de personene som bruker smil og latter på en inkluderende måte.

Du skal ikke være redd for vise følelser i form av smil og latter. Smil og latter er tegn på trygghet. De du smiler og ler sammen med er dine beste venner og kolleger.
Latteren har definitivt kommet for å bli. Vil du være med på å skape trivsel må du være villig til å by på deg selv.

Foredraget med Steinar Lyse er normalt 45 min, men jeg kan også forlenge hvis oppdragsgiver vil ha en diskusjon/etterarbeid rundt temaet humor og trivsel. Foredraget kan eventuelt deles opp i to avdelinger med gruppe- eller plenumsdiskusjon. Innholdet fungerer også som tema i konferansier oppdrag.

Ta kontakt med oss om du ønsker å booke foredrag med Steinar Lyse

Foto

Steinar Lyse, må jo bare le