Klassekampen

Klassekampen er en kjekk aktivitet basert på NRK sin programsuksess «Den store Klassefesten». Denne aktiviteten er populær å bruke før middag når gjestene har satt seg til bords, gjerne til et julebord eller andre selskap. Men kan også gjerne benyttes som et avbrekk på kurs og konferanser.

Send en uforpliktende forespørsel på Klassekampen!

Om Klassekampen

Når gjestene har satt seg til bords ønsker «rektor» velkommen og deler gjestene inn i 2 klasser. Hver klasse velger sin tillitselev som fungerer som klassens kaptein. Så starter dagen med følgende fag:

Fag 1: Matematikk
Rektor ber tillitselevene om at de må organisere sin klasse på en fin rekke. Oppgaven vil bestå i å organisere etter fødselsdato (ikke årstall) Laget som stiller opp klassen sin i riktig rekkefølge først er vinneren og får første eple utdelt (laget med flest epler til slutt vinner klassekampen)

Fag 2: Norsk
Vel tilbake på «skolebenken» er det nå klart for stavkonkurranse. Tillitselev plukker ut 4 elever som skal representere sin klasse. Disse får på seg hver sin vest med en bokstav foran og bak. Rektor vil nå lese opp et ord som de 4 utvalgte skal stave riktig så fort som mulig. Dette gjør de ved å bytte plasser og til slutt stå i riktig rekkefølge.

Fag 3: Musikk
Rektor spiller korte deler av 4 ulike låter, klassen skal nå finne frem til artist og låt på sangene. Neste oppgave i dette faget går ut på at rektor spiller av et musikkklipp som består av 3 låter mixet sammen, hvem finner rett artist og låt?

Fag 4: O-fag
På skjerm kommer et bilde som er dekket av 25 ruter. Første klasse ut velger en rute som skal fjernes slik at de ser denne delen av bildet, klassen har ti sekunder på å gjette hva det er på bildet (dette kan for et eksempel være kjente personer, eller hva med en av de ansatte som vi har manipulert i en annen sin kropp) Slik fortsetter konkurransen til den ene klassen har funnet riktig svar.

Fag 5: O-fag fordypning
Dette er en duell mellom klassene hvor nye bilder vil vises gradvis mer og mer. Første lag som gjetter rett bilde vinner faget. Hver klasse har to forslag å gjette hva det er på hvert enkelt bilde.

Fag 6: Historie
Det er nå duket for den store final. På de tidligere fagene har man kunne vinne et eple pr fag. I finalerunden får man et eple pr riktige svar og det er nå det hele skal avgjøres. Rektor leser opp et spørsmål, så fort en av klassene tror de veit svaret stopper rektor å lese. Har klassen skjønt hele spørsmålet og har de rett svar?  NB: Har de feil svar går eplet til den andre klassen.

Språk: Norsk og engelsk
Anbefalt antall: 50 til 120 (minimum 20 personer)
Tidsramme: Rundt en time

 

Klassekampen

Miracle

Ta kontakt for en prat og vi skreddersyr deretter et uforpliktet konsept tilbud til deg og ditt firma. I samarbeid med deg skaper vi magi på deres neste arrangement!