Opplevelsestur til Ryfylke

Under Opplevelsestur til Ryfylke går turen går til vakre Finnøy, et idyllisk øysamfunn med mye historie. Området ligger innerst inne i Boknafjorden, 13 nautiske mil nord for Stavanger. Kommunen har grenser mot Hjelmeland på Ombo og grenser mot Hjelmeland, Tysvær, Suldal, Strand, Rennesøy og Bokn over sjø. Dei aller fleste innbyggerne bor på 15 av øyene.

Denne turen har vi delt inn i 3 hovedbolker som du kan lese mer om nedenfor.

Busstur:

Vi anbefaler at turen starter rundt kl. 15.00 med avreise rett fra jobben. På bussen blir det servert sandwich fra ostehuset og kanskje man ønsker noe god drikke mens bussjåførene setter på musikk. Kanskje ønsker man en liten «quiz» hvor resultatet og vinnere blir kåret på hjemtur. En busstur trenger ikke være kjedelig, her er det kun fantasien som kan stoppe en.

Tyskerhulene, en reise tilbake til 1940-tallet.

Kveldens guide tar oss imot ved tunnelåpningen på Ladstein, deretter kjøres det videre til Vignes og blir tatt imot på gården der Tyskerhulene ligger. På denne gården inntar tyske soldater gården i Vignes. Sterke følelser og tårer blandet sammen med galskap, hysteriske dialoger og tysk-norske forviklinger. I dette krigshistoriske vandreteateret på Finnøy er alt mulig. I tillegg til skuespill med lokale skuespillere, vil man få se film og oppleve levende musikk inne i hulene.

Det vil bli servert villsaugryte som er laget av Ryfylkekokken Frode Selvaag, med eplemost å drikke.
Dette opplegget varer i 2.5 til 3 timer.

Bethel:

Bussen kjører så videre til det lokale bedehuset «Bethel» hvor det er middelalderstemning og bedehushumor på jordnært vis. Underholdning du vil leve på i lang tid utspiller seg i bedehuset. Det er også bedehusmuseum oppe på galleriet som man kan besøke. Dette opplegget varer i ca. 1 time.
I bedehuset blir det hjemmelaget gongkaker til dessert og selvsagt kaffe.